Skip to main content

Over ons

Oogst zelf je biologische groenten en bloemen

De Groene Tafel

De Groene Tafel is een project waarbij we lokale gemeenschap willen samenbrengen met lokale teelt. Waarbij we de bodem en de natuur willen opwaarderen tot het bekomen van een gezonde oogst en omgeving. 

We zijn een zelfoogstboerderij die deel uitmaakt van het CSA-netwerk. CSA staat voor Community Supported Agriculture of Landbouw Gesteund door de Gemeenschap. 

Op onze weide aan de Wakkense Heirweg in Deinze kunnen deelnemers zelf hun biologische groenten, bloemen en fruit komen oogsten.

Van bio-ingenieur tot boer

Welkom bij boer Jef!

De Groene Tafel is voor mij een kans om van mijn hobby, mijn interesse, mijn droom, mijn job te maken. Reeds jaren heb ik een uitgebreide moestuin waarmee mijn gezin zelfvoorzienend leeft voor groenten. Ook mijn echtgenote voelt grote affiniteit voor de groenten en bloementeelt. De groene vingers kreeg ze van haar grootouders mee die in de tuinbouw en landbouw werkten.

Ikzelf heb een voortraject als bio-ingenieur en geloof sterk in regeneratieve landbouw.

Als Deinzenaar is het mijn wens om een lokaal ecologisch project aan te gaan die de toekomst van de lokale gemeenschap, waaronder ook mijn gezin, alleen maar positief zal beïnvloeden. Ik hoop dat de groene tafel een ontmoetingsplek kan worden, een rustpunt, een plek voor educatie en een plek om te groeien!

Onze Visie

Duurzaam

Duurzaam

Door lokaal te werken, beperken we de ecologische impact van de landbouw.

We engageren ons om geen enkele vorm van chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken, zelfs niet degene die toegestaan zijn in de biologische landbouw. Zo willen wij écht pure producten garanderen. Als deelnemer weet je dat sommige oogsten hierdoor mogelijks kunnen tegenvallen. Daartegenover staat dan ook weer dat je mag meeprofiteren in het geval van oogst-overschot. 

Om de bodem gezond en levendig te houden werken we via de het permacultuur principe. We bevorderen de biodiversiteit, we ploegen niet en voeren regelmatig een verse laag compost aan. Een gezonde bodem heeft minder irrigatie nodig en geeft sterkere planten.

De gemeenschap

De gemeenschap

In overleg met de boer beslissen de deelnemers mee over welke groenten of bloemen er geteeld worden. 

Er wordt een ruim biologisch en seizoensgebonden aanbod voorzien, zo goed mogelijk gespreid over het hele oogstjaar heen. De boer, de deelnemers, de groenten en de bloemen leren we elk jaar beter kennen, en we stemmen zoveel mogelijk op elkaar af. Een gezond en gevarieerd aanbod is telkens het doel.

Beleven

Beleven

Van kortbij zien hoe je groenten, fruit en bloemen groeien, om ze dan eigenhandig te kunnen oogsten. Dat moet een glimlach op je gezicht toveren.

Een beleving die we je het liefst zien delen met elkaar, vrienden, kinderen, kleinkinderen,...

En het is waar wat men zegt: vers geoogst en van eigen kweek smaakt zó veel lekkerder dan het supermarkt-alternatief. Weten wáár je eten vandaan komt, brengt veel bij aan het plezier van het eten zelf.

Volg ons!

Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van De Groene Tafel.

Info De Groene Tafel

We zijn een zelfoogstboerderij die deel uitmaakt van het CSA-netwerk. Op onze weide aan de Wakkense Heirweg in Deinze kunnen deelnemers zelf hun groenten, bloemen en fruit komen oogsten.